tirsdag 7. juli 2009

Ferdig "luket"
Dette har jeg altså drevet med i går og i dag - eller - i kveld. Jeg kom meg ikke ut før i 7-tiden. Stillongs-temperatur i dag også :( Etter å ha spavendt hele bedet og plukka ut det jeg fant av ugressrøtter kjørte jeg på kompost fra avfalls-selskapet og spadde det ned i jorda. Bedet ble hevet 10-15cm. Håpet er at det skal bli mindre søkkvått på vår/forsommer. Slik det har vært, har en del planter rett og slett råtnet.
Den komposten vi fikk denne gangen var ikke bra. Den var så knusktørr at den støvet, full av plastposer, slikkepinner, plastskjeer og sågar en del glass-skår. Dessuten lukta den ikke godt. Men jeg trilla nå på noen trillebårlass, og vanna godt. Hadde aldri trodd at jeg skulle oppleve å måtte vanne i sumpen!


Mellom jorda i bedet og plenkanten har jeg lagt en 20cm høy strimle plast så ikke plenen skal vokse inn i bedet. Så kunne jeg plante :)
Nå har filipendulaen jeg fikk fra HHV funnet plass her, og stormarikåpa fra miamaria. En del av plantene ble delt med det samme jeg hadde dem oppe. Nå bare håper jeg at plantene vil trives og vokse, og at ugresset holder seg unna ei stund.
3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobba! Jeg har sendt deg en liten utfordring (i bloggen min)

Tove sa...

Som du har stått på :-) Flink du har vært :-)

Mia sa...

Snakk om helrenovering! Før og etter. Det synes jo at du gjort noe, synes Veldig godt :)Total make over.