søndag 5. juli 2009

Luking....eller....

Jeg har begynt å luke det store kantbedet i sumpen. Det er greit å jobbe der nå da det er såpass tørt. Skjønt luke - jeg endte med å spavende hele bedet. Det var rett og slett for overgrodd til å kunne lukes på vanlig måte. Nå står plantene i ei gammel bryggepanne med litt vann i bunnen og bedet er en eneste stor jordhaug. Men det er nesten ferdig spadd. I morgen får jeg ett hengerlass med jord håper jeg, så jeg kan heve bedet litt. Det blir kanskje litt mindre søkkvått da.
Bra vær i dag, greide meg uten stillongs. Men en genser under jakken måtte jeg ha.

To av årets nykomlinger har startet blomstringa i dag. Over her er Allium senescens, kjøpt fra Eli Marie Reiten i vår. Nydelig farge, men stilken legger seg utover. Det virker nesten som om blomsterhodet er for tungt for planten. Hvis den oppfører seg på samme måte neste år, må jeg finne på noe for å holde blomsten opp......

Til venstre her er en liten Geranium cinero 'Ballerina'. Jeg er faktisk ikke sikker på hvor jeg har kjøpt den her, min fine liste over årets plantekjøp ser ut til å være mangelfullt utfylt..... Bladverket danner en tue ca. 15cm høy og blomsten hever seg litt over bladene. Nydelige tegninger på kronbladene :)

2 kommentarer:

Miamaria sa...

Oy, ja den var fin ja! Geranigrumsen altså. Håper den sprer seg som bare f! ;)

potentilla sa...

Ballerinaen er kjempesøt, har hatt den lenge. Sprer seg sånn passe og blomstrer lenge og vel.