onsdag 8. juli 2009

Topp-fem

Utfordring fra HildeG; De fem fineste tingene i hagen akkurat nå. Det skal jeg vel greie - har løpt rundt med kamera i dag i godværet :D For tenk, i dag har vi hatt sol og 15 grader! Riktignok kald vind fremdeles men i le for vinden kunne vi ha shorts på oss :)


Først ute på vakker-listen i dag er Trollius x cultorum 'Alabaster'. Den har en farge som jeg finner utrolig delikat og lyser skikkelig opp i sumpen hvor den har stått i tre år nå. Planten er sådd av frø fra den danske damen-hva-er-det-nå-hun-heter. Jeg syns planten øker for sakte i størrelse så frøene som kommer i år skal jeg beholde og så selv. Så kan jeg plante flere sammen i en gruppe når den er så treig å legge på seg :)


Primula Johanna kommer fra Magnar og har vært i min eie i to år. Den ble opprinnelig plantet på nordsiden men sist høst flytta den til grusbedet på sørsiden. Det ser den ut til å trives med. Rosafargen på disse blomstene er bare vakker og den lyser nærmest mot meg fra bedet.


Dette tror jeg må være den aller minste planten jeg eier. Aethionema saxatile heter den og rager ca. fem cm opp i lufta. Det lyse feltet til venstre i bildet er merkepinnen - den er større enn planten. Jeg strevde fælt og måtte ta mange bilder før jeg greide å få med de fine tegningene på blomstens kronblad. Blomstene er bare 3-4 mm i diameter......Jeg er ute mange ganger daglig og stikker nesa ned for å beundre de bittesmå blomstene. Denne er så søøøøøøt altså :)


Peonene var blant det første jeg plantet etter at jeg kjøpte huset. Jeg slutter aldri å imponeres av størrelsen på blomsten. Ingen planter i hagen gjør så mye av seg i blomstringstiden som disse her. Desverre dufter ikke disse peonene her. Men utrolig fine er de lell :)


Her er det bedet jeg for tiden er mest fornøyd med - bortsett fra grusbedet da. Jeg har visst truffet bra med samplantingene - litt flaks skal man ha. Dette er trappebedet ved steintrappa fra foran huset til sørsiden. Seinere på sommeren/høsten kommer augustprimula - både gul og orange - og de orange liljene jeg fikk hos min bestemor. Da blir dette "det orange bedet". Jeg ser nå at duppesoleien er blitt ett monstrum. Den må jeg nok dele litt så den ikke overtar helt:)


Vi reiser på ferie til helga og skal låne bort huset mens vi er borte. Campingferie blir det i år - til Luleå. Så i dag har jeg vaska campingvogn. Og planta for livet for å prøve å få tømt mest mulig av plantebrett før vi reiser. Jeg håper også å få luka over alle bedene før vi drar så de ikke gror fullstendig igjen. Så må vi få huset vaska og klargjort for utlån. Da har vi sysselsetting de nærmeste dagene........

3 kommentarer:

Iris sa...

Flotte bilder du har tatt! Spesielt den Primula 'Johanna' var utrolig vakker!

potentilla sa...

Ha en fortreffelig ferie, så skal jeg jobbe imens..;)

Anonym sa...

Lekkert! Den trolliusen har jeg også, den er veldig fin, men treig til å legge på seg ja...God ferie!