lørdag 4. juli 2009

Lei av å fryse :(


Dette er i ferd med å bli sommeren-i-fjor-på-nytt. Temperaturer på 5-10 grader og iskald gjennomtrengende nordavind dag etter dag etter dag etter dag :( Her kan man bare glemme å pakke bort vinterklærne, stillongs og ullgenser er fremdeles gangbar påkledning. Til tross for noe regn en dag tidligere i uka er det knusktørt ute, selv sumpen kjennes fast og tørr ut og kan forseres med småsko uten fare for våte sokker. I veggbedet på nordsiden har jorda fått sånn tørr skorpe med sprekker i og planter henger med bladene av mangel på vann. Her vannes kun nyplantede og krukker, men nå vurderer jeg alvorlig å sette på sprederen i bedene på nordsiden.

Heldigvis er det ikke like tørt overalt, man bor tross alt i en relativt bløt hage. Og kulda gjør at blomstringa varer lenge :) Nå er det valmuesøster-tid hos meg. På bildet til venstre er Meconopsis aculeata. Frøene kommer fra samme kilde, men blomstene kommer i både blått og lilla. Til høyre er Mec. Marit og Mec. Lingholm som står i bedet langs avkjørselen.


Den knoppen her syns jeg var morsom, den ser ut som den har lyst å glefse etter meg :) Hva denne søstra heter aner jeg ikke. Fargen ligner betonicifolia Hensol Violet, men det er ikke den jeg har her. Pen er den uansett, og setter masse frø. Men den går jo ikke å sende til noen frøbytter når jeg ikke har ett navn på den. Dumt.......

4 kommentarer:

Sigrid sa...

At det skal være så urettferdig fordeling på godværet her i landet. Vi har stønnet i 14 dager for at det har vært alt for varmt. 27 - 30 grader er ikke behagelig det heller, i hvertfall ikke hvis man skal forsøke å gjøre noe. Og som født og oppvokst på Helgeland, så er jeg da heller ikke konstruert for mer enn ca 22 grader. I morra blir det kaldere på østlandet, så da er det vel håp om at varmen kommer nordover. Krysser fingrene for en god regnskur og godt vær etterpå hos deg. Klem.
PS. De valmuesøstrene dine var rålekre :-)

Elsa sa...

Her har vi motsatt problem. Blomstene henger med hodet pga varme, blomstrer fort av gjør de også. Det er urettferdig fordelt med sommervarme i dette lange rare landet vårt.
Nydelige valmuesøstre du har, særlig den på siste bildet var lekker farge på.

Håper dere får sommer og varme snart der oppe i nord også.

potentilla sa...

Brrrr...
Har ikke fått gjort noe ute i helga. Måtte hente fram pelspleddet igjen.
Men her regner det heldigvis.

Miamaria sa...

Det er én eneste fordel med at vi har samme vær som i fjor, og det er at jeg husker hvordan det var så jeg vet at jeg må vanne, uten at noen planter dør av tørke først.

Og så vil jeg heller ha det kaldt og oppholds, enn litt varmere og sammenhengende striregn.

Men det er vel det eneste også, som hadde vært verre?