mandag 31. august 2009

H8 du liksom....

Så det mener altså Norsk Hageselskap - at jeg bor i H8. HØH!


Kan noen da forklare for meg åssen denne her som det står H4 på, kunne overleve vinteren ute i hagen? Planten heter Campanula incurva og ble sådd i fjor nærmest som ett eksperiment siden den er lite hardfør (Zone 8-10). Den danner første året en bladrosett som er vintergrønn. To planter har overvintret, en i bed og en i potte. Begge overlevde men potteplanten tok kveld på vårparten da jeg satte krukka i solen og glemte den av noen dager......Den andre står i trappebedet hvor den har sol store deler av dagen og det er god jord og jevnt fuktig. Den står i slakk skråning så dreneringen skulle være bra der.

Campanula incurva er gresk av opprinnelse og trives i fjellhage med sol til halvskygge. Den oppgis å være tørketålende. Jord: Rik og veldrenert. Min plante er omkring 35cm høy med knopper og blomster som hever seg noe over bladrosetten. Planten beskrives noen steder som monokarp og andre steder som to-årig. Det betyr at jeg ikke har den neste år. Men jeg som er gammel nok til å huske fjernsynskjøkkenet med Ingrid Espelid har da lært noen triks. Eg har juksa litt og sådd den i år også. Så hvis de nysådde også overlever vinter ute har jeg blomstring neste år også :)

Sjekk størrelsen på den klokka da :D

Frøsamlertabbe: Jeg må ha fått edderkoppegg med noen frøkapsler inn for da jeg kom hjem fra jobb i dag stod hele soppkurven med alle frø-konvoluttene ute på verandaen i regnvær. Guttungen hadde oppdaget at det kom "massevis" av edderkopper krypende ut av en konvolutt med frøkapsler da han kom hjem fra skolen. Nå har jeg tatt inn korga igjen i håp om at edderkoppbabyene har krøpet sin vei, og at frøkapslene greier å tørke igjen uten å råtne eller mugne for meg.......

10 kommentarer:

potentilla sa...

Jeg er H7 og adskillig verre områder i nærheta H6...
Ser de har H6 på de ytterste øyene hvor det er skikkelig værhardt. Da må de jo bare gå etter tempen. Nydelig klokke :) Er malurten kommet fram?

Rita sa...

Nope, ingen malurt enda.....

Villrose sa...

Unnskyld at jeg flirer...

..men å samle inn eddekoppfrø, den var god! (Minner om egen "omvendte" tabbe, da jeg møysommelig fjernet mystiske insektegg fra ministemorene en hel sommer. Det var frø...)

Miamaria sa...

Dæken, den va stor! La Hageselskapet styre med de sonene (skremselspropaganda?), vi andre kan jo bare drite i dem. ;)

Rita sa...

He-he....ja, jeg driter egentlig i de sonene. Soneknekking er gøy! :D

Anne på Moseplassen sa...

De er jo ikke sånn superpresise de kartene akkurat... Du bor tydligvis i en fin liten lomme da, eller så er det rett og slett ingen som har fortalt den fine klokka at den trosser skjebnen.. ;)

Pusepilde sa...

Eh, nå måtte jeg sjekke i frøposene mine...

Klokka var jo virkelig en lekker sak da :D

potentilla sa...

Vah....Det er jo lenge sia jeg sendte. Forb...helv...grrrr. På posten i mårra..

potentilla sa...

Har spora på nettet og der står det at den er ankommet Silsand (tippekroa) 25.8. Vil du sjekke er nr.SM 09 217 045 9 NO

Rita sa...

Vah???? Og hvorfor i he¤%&#"%# har ikke posten gitt meg melding om den pakken da?

F&¤%s post!!!!!

Stopper på vei hjem fra jobb og plukker den opp.