fredag 7. august 2009

Litt regn omsider


I natt har det regna, men altfor lite. Det er fremdeles knusktørt. På Ibestad var det skogbrann i går, noe jeg trodde var helt klin umulig i Nord-Norge. Det kan gjerne komme mer vann fra oven. Vi trenger det, både mennesker, dyr og planter.
Primula viallii blomstrer i grusbedet. Dette er mitt tredje forsøk på denne litt spesielle planten. De to første omkom før de rakk å blomstre. Men denne her blomstrer for andre gang hos meg :) Grusbed var nok tingen ja....Jeg har lest meg til at dette er en "frustrerende kortlivet" staude. Det betyr vel at jeg kanskje ikke ser den igjen neste år?
Kakebakeren har kommet inn på skole - førstevalget :D
Nå er 7-åringen og jeg alene hjemme til søndag kveld. I dag skal vi shoppe litt har vi avtalt. Og så blir det kanskje tid til litt haging omsider? Her er altfor mye ugjort.
Nå er Astrantiaen til Solfrid avblomstret - dvs - jeg klippet blomstene til en bukett. Da kan jeg sende over helga. Har ett par andre planter som skal sendes også. Men svartkrona graves ikke opp før jeg har høstet frøene av den.

2 kommentarer:

Berit sa...

Den var spesiell primula, all grunn til å være stolt! Krysser fingre for at den lever videre etter blomstring.
Og gratulerer til konditorspira! Jeg husker den flotte kaka hennes, så det skulle bare mangle.

Anonym sa...

Jeg har Primula viallii som er 6 år gamle, minst. Grusbed er tingen, ja!
Hils den flinke kakebakersken din og gratuler henne med plassen. Skulle nå bare mangle at hun ikke fikk plass, talent til tusen som hun har. Skriver for harde livet; detter vel snart ut igjen. Den hyggelige mannen fra Telenor var her i går. Da fungerte selvfølgelig alt. Akk ja, han er både pen og grei og senjaværing til og med, så nettet er selvfølgelig "oppe og går" når han er her. Ha ei fin helg. Ja, du husker vel hvor vi skal. Ole Olsen, here I come. Klem fra Randi.