tirsdag 18. august 2009

På'an igjen

Så er den tiden kommet igjen; Plutselig befinner man seg stående litt rådvill omtrent midt i hagen med en plante i hånden og ett søkende blikk. Hvor fins en ledig plass og hvorfor i alle dager har man ikke forlengs lagd ett flunke nytt bed med masser av ubrukt plass i? Glemt er alle vårens forsetter om samplantinger og hensyn til høyde og farge og bladform og blomstringstid og i det hele tatt. Her gjelds bare å finne ett ledig hull i ett eller annet allerede overgrodd bed hvor det uansett er fullt av feilplantinger som skal flyttes på "neste år" for å få ett mer "helhetlig uttrykk" eller inntrykk eller hva-det-nå-skal-kalles......Er det rart hagen er permanent kaotisk?

Jaja, det er et slit :D


I mellomtiden blomstrer det fremdeles litt i hagen. For en rose-novise som meg er blomstring på New Dawn nærmest for sensasjon å regne. Stakkaren har ikke fått noe å klatre på engang og ligger utover bakken bak dukkestuen hvor den ble spadd ned tidligere i sommer med god hjelp fra sjuåringen. Hun kaller det sin buskeblomst.
En annen nykommer av året som jeg syns er bare underskjønn er den fylte campanulaen - Snøhvit. Den har fått plass på nordsiden og har nettopp startet blomstringen. For en som meg som syns blomstene er finere jo mer fylte og pompøse de er var dette virkelig ett blink-kjøp og jeg håper den greier vinteren og kommer igjen i litt større og kraftigere utgave neste år :)
To plantepakker er sendt. Litt mer stein fylt på bedkantene (jadda jeg er litt treg.....) så nå nærmer de seg ferdige :) Heldigvis trenger ikke pottene som står ute vanning for tiden, det ordner overgartneren. Hvis ikke hadde de nok blitt en smule tørste de stakkarene. Og plenen er fremdeles ikke klippet......

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tjohei og hipp hurra, for i dag har det regnet ordentlig her også, og det har skjedd gang på gang. Ja, du forstår nok hvorfor jeg jubler.
Hu på yttersida.

Berit sa...

Kjenner meg godt igjen, ja! Til slutt tar panikken meg og jeg dytter ting ned i jorda et eller annet sted for å berge dem. Og allerede neste år blir det tydelig at de aldri burde stått der.

New Dawn er et under både for noviser og viderekomne!

primula sa...

New Dawn er flott, men hos meg blir den mindre og mindre for hvert år, dessverre. Den fryser helt ned og må begynne på nytt hver vår. Nå er den bortrimot meteren og står i knopp. Du har forhåpentligvis større mulighet til å få den til å trives enn jeg.

RandiF sa...

Veeeeldig kjent fenomen det du beskriver der, ja.... :-D
Jeg ser jo tydeligere for hvert år at jeg burde grave opp og omorganisere hele det digre staudebedet mitt..men når kommer jeg så langt..??

potentilla sa...

Helhetlig uttrykk, hmmmffhihi...

Villrose sa...

Ja, akkurat!!

Men rosa og campanulaen var fine..

Bjørg 47 sa...

Det er noe drittarbeid, for å si det mildt, det å 'rydde' i tilvokste staudebed !!!! Jeg sliter. Og har du ikke lest bloggen min, vil jeg bare si at bilder er det viktigste redskapet, særlig fordi man IKKE ser/husker hvor store enkelte planter blir.
Den Campanulaen var bare helt nydelig, men jeg har ikke plass, har ikke plass, har ikke plass .....