onsdag 6. januar 2010

Striskjorta og....

13.dags jul og nisser og tre og engler og krybbe er pakka bort.  Av en eller annen merkelig grunn er det mye tyngre å få tatt bort pynten enn det var å sette det fram for ett par uker siden.  Men du-å-du så godt det var å få det bort da, og få stua tilbake til normalen :)  Noen av juledukene ligger enda på.  Og julegardinene på kjøkkenet selvfølgelig.  I det hogefeldske hjem varer jula som kjent til påske........


Temperaturene har i likhet med resten av landet vært
av det ubehagelige slaget i det siste.  Heldigvis har vi en effektiv varmepumpe som har greid å holde temperaturen innendørs ganske bra med bare litt drahjelp fra en varmeovn i gangen på natta og når vi er borte.  På ettermidag/kveld fyres det lystig i ved-ovnen.  Noe utendørsliv er imidlertid uaktuelt.  17-23 kalde er for meget for undertegnede så jeg venter heller til tempen stiger med ti grader eller mer og vi koser oss i stedet innendørs med rester av julemat og småkaker og sjokolade og altmuligrart som fins i skapene enda etter jul.

Mens vi venter på våren - må vel få sola tilbake først kanskje - nytes synet av blomstrende stiklinger i kjelleren.  Hadde ikke hjerte til å knipe av denne jeg :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg skjønner godt at du ikke kunne knipe den der. Det er sånn ting vi trenger i kulda - lfor å minne oss på at det KOMMER en vår.

Anonym sa...

Godt nytt år til deg og dine!
Temperaturmessig bor du på riktig side av øya når det er sommer, men om vinteren bor jeg på rett side!
Det var - 7 her i morges og akkurat nå er det - 3.
Randi M.

Berit sa...

Lekker stikling! Hva er det?
- 30 her, og ikke fristende å slå opp døra for å hive ut noe juletre. Jeg venter til tjuendagen i år!

Anonym sa...

Å,så lurt å ta inn petuniaen til overvintring. Hadde samme selv -i forskjellige farger, men lot dem fryse ihjel i høst. Må så samme sorten i år, for disse fylte er sannelig flotte! Godt nytt år, forresten!
Primula

anne - moseplassen sa...

oi, blomstrende stikling er alltid sjarmerende, og den knipinga er det ikke lett å drive med midt i vinterødet nei, for da er jo blomstene så kjærkommene.