søndag 2. mai 2010

Årets første...

.......ble som mange andre år riddersporen som står ved veggen.  Den stikker freidig sine lysegrønne opp i den meterhøye sprekken som har dannet seg mellom snøhaugen og husveggen.  Og den er ett like velkomment syn hvert år :)

Jeg må si jeg er imponert over hvor tøffe enkelte planter viser seg å være.  Her er fremdeles frost om natta og knapt over frysepunktet de fleste dagene.  I det siste har vi i tillegg hatt ordentlig snøvær da det dalte ned nærmere 35cm snø.  Likevel finner enkelte tøffinger det altså lagelig å stikke nesa over jordskorpa og slik bringe bud om snarlig vår.

Skjønt - snarlig vår?  Det er vanskelig å tro når man ser snøhaugene som ligger velevorent igjen her enda.  Det er vanskelig å se for seg at dette skal være borte til 17.mai.....

Så får man hage innendørs da, i påvente av levelige forhold ute.  Hyllene til ellos-drivhuset har kommet på plass i stua, i år som i fjor.  Og min kjære fryder seg i like stor grad i år som i fjor ;)  Der huserer nå fylt petunia og million bells.  Det ble rett og slett for trangt i kjelleren da jeg prikla ett par sorter i formiddag.

Det ble jammen ei lita  bestilling fra Gardens North også - på april-salget.  Frøene ankom heromdagen.  I dag har jeg skrevet merkepinner - nå gjenstår bare å få sådd :)

2 kommentarer:

Red Hobbitt sa...

Hjelpe meg så mye snø det fremdeles er hos dere. Ikke mye vår her heller, men faktisk bare noen få snøflekker igjen.
Godt å høre at det er flere enn meg som ikke har sådd ferdig ennå. Reiser til Tromsø i morgen, og håper at det jeg har sådd overlever uten ho mor.

potentilla sa...

Her er snøen borte, men vannet har på en måte tatt over...sukk..