søndag 16. mai 2010

Hakker is

Onsdag var hagen fullstendig dekket av snø, med unntak av den fram-tinte sprekken langs husveggene.  På fire dager har mesteparten av hagen tint fram.  Pallekarmene som står to i høyden og onsdag var fullstendig under snø har ikke bare blitt synlige, de er fullstendig bare, og jeg har spavendt jorden i dem :D  Utrolig !

Nedturen; under snøen har vi hatt ett 20cm tykt is-lag.  I stormtiningen de siste dagene har denne isen blitt liggende som ett lokk over det hele, og sluppet lys gjennom til plantene under, som selvfølgelig har begynt å vokse under der.  Og smeltevannet har ikke rent vekk.  Telen hindrer det i å trekke ned i jorden, og isen hindrer det i å renne vekk.....Resultatet er temmelig mange råtne planter :(

I går og i dag har ishakken vært i flittig bruk.  Nå er grusbedet på sørsiden isfritt, og det er hakka ei grøft i isen mellom bedene som vannet kan renne unna i.   Øvrig hage-arbeide:  Det "hvite bedet" er tint fram, og var i kveld såpass tørt at jeg kunne rydde der.  Rosekvistene som ble satt i avkjørselen i fjor, har fått ett dekke av pyntebark rundt beina.  Ble så lekkert at :)

Det var godt å komme i gang utendørs igjen :)

5 kommentarer:

potentilla sa...

Velkommen i is og vannselskapet. Ferdig med ishakkinga forrige helg, men vannet ligger ennå på de laveste stedene....

New Dawn sa...

Bra det tiner unna hos deg så våren kan starte. Skikkelig irriterene med den isen sent på våren, ser den har gjort skade på plenen her også, men jeg skal ikke klage - bare småtterier det mot hva du har å kave med.

Anonym sa...

Huff... håper det går bedre enn du frykter der.

Anonym sa...

Huff... håper det går bedre enn du frykter der.

Miamaria sa...

Trasig med den isen, den fortjente å bli knerta med hakking. Bra å høre du er kommet i full sving, du har venta lenge på å få fram hagen nå.