søndag 23. mai 2010

Oppstart våronn

Dagen har vært benyttet utendørs iført stillongs og tykk genser under hagegaljakke.  Temperaturen er med andre ord ikke noe å hoppe i taket av........Nuvel.  Østsiden av huset ble vår-ryddet.  Tre bed er rensket for både gammalt ræl fra i fjor, og alt ugresset som av en eller annen grunn gror mye bedre enn det jeg har plantet der.  Det meste ser ut til å ha overlevd :)  Men meconopsis 'Marit' så temmelig råtten ut :(

På runden i går så jeg de første krokusene på vei opp.  I dag kom jeg fram til at det ikke kunne være krokus likevel.  Dette minner da mest om Scilla eller noe sånt?

Og så har Corydalis solida begynt å spire :) 

Ikke alt er riktig klart for rydding enda.  Noen steder blottla jeg is da jeg dro bort gammel-bladene.  Den får vel bein å gå på nå tenker jeg, når solen kommer til :)

Mesteparten av hagen er nå snøfri.  Bare en liten snøflekk igjen på sørsiden, og en adskillig større på vestsiden, bak huset.  Men på baksiden pleier snøen å ligge til ett stykke uti juni, så det er forsåvidt "som normalt".  Tela slipper mer og mer taket så det lar seg gjøre å grave litt.  Gledelig denne våren er svært lite museskader.  Kun den fylte blåveisen har jeg funnet gnag på til nå, og der har den nøyd seg med å gnage i seg bladene.  Rota lever i beste velgående og har begynt å vise knopper i jordskorpa :)

2 kommentarer:

Miamaria sa...

Jeg har prikla Dicentra peregrina! Var for kaldt her til en runde i bedene i min tilstand. Prøver igjen i morra. Synd om Marit er dau da, ho er (var?) jo fin. Meeen - plass til no nytt!

Iris sa...

Meconopsis 'Marit' hadde jeg en gang også. Bestilte den fra Tromsø tror jeg. Den trivdes ikke hos meg heller. Får håpe du slipper stilongs snart!