mandag 7. juni 2010

Blomstring 6.juni

Bedene er stort sett svarte, med en eller to grønne tuster på vei opp i hvert bed.  Deprimerende.... Om ikke mer enn halvparten av plantene mine er daue, så er de i alle fall utrooooolig seine i år.  Men nå begynner til og med Hosta å stikke nesen over jorda, og de er vanligvis de siste som spirer hos meg.  

Det verste tapet tror jeg må være Meconopsis Marit, for den er nesten umulig å få kloa i.  Rota er bløt og lysebrun.  Tør ikke grave i den, det KAN jo i teorien være en liten rotbit nedi der ett sted som ikke er råtten og som kan finne på å spire seinere på sommeren?  De hvite duppene jeg fikk fra min bestemors hage ser også ut til å ha takka for seg.  De er blant de plantene jeg satte mest pris på i hagen.

Nåh - nok klaging.  Over til det mer positive:  Auriklene og Hepaticaene ser ikke ut til å la seg affisere av pytonvinteren i det hele tatt.  Hepatica er riktignok noe seinere enn de pleier, men de spirer da om ikke annet.  Og auriklene har knopper og en har til og med begynt å blomstre :)  Den ene røde bekkeblomen har begynt å spire, og Caltha leptocephala blomstrer i sumpen.  I går tok jeg disse bildene:

Corydalis solida


Primula marginata hybrid


Primula tschuktschorum

7 kommentarer:

Anonym sa...

Skal til Finnsnes i nær framtid. Setter kvite dupper fra meg en plass der den er godt synlig.
Nå kan du lure på hvem den anonyme er, he,he....

hajal. sa...

Det gjer virkelig vondt å lese at du har misst så mange plantar Rita. Får håpe at ein bit av 'Marit' har overlevd og kjem oppatt.
Stoor klem.

potentilla sa...

Dupper kan du få fra meg også hvis du trenger.

Marit sa...

Så trist med alle plantene dine som er gått ut da! Godt at hostaene har klart seg i hvertfall! De primulaene dine var nydelige :)

Bjørnar sa...

Så umulig skal den nå ikke være å få tak i... Kan du ikke minne meg på det litt senere i sommer, så skal jeg prøve å dele av en bit?

Rita sa...

Bjørnar og (ikke-så-veldig-)anonym og potentilla, dere er virkelig noen engler :oD)

Her leves i håp enda, jeg ser at det popper opp en og annen liten lysegrønn spire rundtomkring. Skal se det er mer som har overlevd enn jeg trodde :)

Vi i nord kommer visst sent, men godt i år....

Vivi sa...

Så flotte Primula du har. Jeg hadde Primula-dilla i fjor og sådde noen selv. Er spent om de kommer i år.