tirsdag 27. juli 2010

Posten fornekter seg ikke......

Jeg ventet plantepakke fra Jensen før helga.  Men pakkelapp kom ikke i kassa før mandag, og sendte meg ens ærend til post-i-kjosk for å hente pakken :D

-Eeehh......pakken er ikke her.....
-HHHVVVAAAHHHH!?!?!?!?!?!?
-Skal vi se....(taster ivrig på datamaskinen)....innlevert i Marnadal 20.juli......utlevert i Marnadal igjen 21.juli (?????).....innlevert i Marnadal - igjen - samme dag......avviksmelding.....innlevert Oslo......og der er den ikke sendt videre....
-Altså; det er - eller VAR - levende planter i den pakken der. Hvis de ikke lever lengre når jeg endelig mottar dem, får posten erstatte dem!!!!!

Post-i-kjosk-damen tok en runde gjennom pakkehyllene i tilfelle pakken skulle være der likevel.  Resultatløst.  Så tok hun telefonen.
Det viste seg altså at man i Oslo hadde funnet det for godt - uvisst av hvilken grunn - å gi pakken ett nytt pakkenummer.  Å sørge for at samme pakkenummer stod på hentelappen og som kjosk-damen brukte for å søke etter pakken var det visst ingen som hadde tenkt på som særlig lurt :( 

Men pakken var der, den.  Og hadde vært der siden fredag, viste det seg :( Og damen fant den etter mye om og men - flinke damen :)

Og da tenker jeg; hvis jeg hadde vært av den tålmodige og snille og medgjørlige typen og bare sagt "neivel, da får jeg komme tilbake i morgen da", hvor lenge hadde den pakken blitt liggende på kjosken før noen fant ut av det?  Av og til er det jammen lønnsomt å ha temperament......

Vi fikk storfint besøk i bassenget forleden da det var sommer og vi badet:

En liten øyenstikker holdt på å drukne i klorvannet, men guttungen fiska den opp og satte den på gjerdet til tørk.  Veeeeldig spennende for ungene, øyenstikkere er sjelden å se :)

Litt mer blomstring er det også :)

Aquilegia canadensis (trur eg)  Har ikke bare greid vinteren, men kommer med en haug med frøplanter :)  Veldig kompakt og fin vekst på denne syns jeg.  Ca. 30-35cm høy, og det ser ut som den er frø-ekte også :)

Aquilegia buergeriana 'Cameo'. Samme voksemåte som den ovenfor.  Riktig lekker med det gule og nesten cerisefarvete sammen.  Blomstringen er heller sparsom denne sommeren.  Denne ser også ut til å være frø-ekte, men småplantene fra i fjor greide ikke vinteren, så nå har jeg bare denne igjen.

Anemone (var det x Lesserii den hette skal tro?)  Sådd i høst av frø fra HHV-pakken fra Frøya-Heidi.  Nydelig :)

Mec. quintuplinervia.  Har fått skikkelig juling i vinter så den er både stusselig og liten og blomstrer heller sparsomt i år.  Men den kommer seg nok :)

Lewisia nevadensis 'Rosea'.  En gang ble Lewisia beskrevet for meg som vanskelige....det stemmer altså ikke.  De er utrolig hardføre.  Denne selvsår flittig og på bildet her ses noen av frøplantene som dukker opp omkring den.  Jeg skal ikke ha dem så hvis du er interessert får du gi beskjed.  Ellers lukes de fleste bort.

8 kommentarer:

hildeG sa...

Lekre bilder! Og nei, man skal ikke finne seg i hva som helst. NOen ganger er det helt greit å si fra i klartekst hva man mener. Det pleier faktisk ikke rent sjelden å hjelpe...

Tove sa...

Flott blomstring hos deg nå :-) Jeg kan godt overta noen Lewisia spirer hvis du orker å sende ;-)

Anonym sa...

Men.. men -du skriver jo ikke noe om hvordan plantene du fikk var??? Jeg vet dog at Jensen pakker plantene MEGET godt, så jeg regner med de var i fin form. Dog, godt du har temperament til å si ifra.

Veldig fine bilder. Jeg likte spesielt akeleiene. (Liker helfigurbilder... hehe)

Jeg forbarmer meg også svært gjerne over noen frøplanter jeg - dersom de tolererer å bli søringer.

Rita sa...

Plantene var i brukbar form. Et par av dem bar preg av å ha ligget varmt og mørkt men de kommer seg nok nå. Og alle plantene var tørste, så de ble nedsenket i vann ei stund før planting :)

Graver opp frøplanter til helga og sender mandag da :)

anne - moseplassen sa...

godt du sto på ditt! Håpløst mye rot med posten dessverre.
Nydelige blomsterbilder også, den anemonen var jo veldig søt da.

MonaHN sa...

Jeg kan gjerne ta noen lewisia;o) De får plass inni steinmuren og trenger ikke plass i de overfylte bedene mine, LOL. Jeg kjøpte min første i våres og den var hvit, så noen rosa matcher godt;o)

Marit sa...

Så nydelige bilder du har tatt! Jeg har plantet lewisia flere ganger her med dårlig resultat. Har plantet de i skråning så vannet skulle renne vekk, men råtnet har de gjort alle sammen. Knurr... Hvis du skulle ha noen til overs av frøplantene, så send meg en pm. Jeg har noen hosta frøplanter som du kunne få i bytte :)

Bjørnar sa...

Innleveringen og utleveringen var det en sommervikar på butikken som sto for - trodde det ble ornet opp i dagen etter, men tydeligvis ikke :P Bra det ser ut til å ha overlevd, hvis ikke tror jeg det er igjen planter av det aller meste.