mandag 2. august 2010

Skitten og svett :)

Mitt "skammens bed" som fikk eldstejenta til å påstå at jeg har mer ugress enn blomster......

Jeg kan i grunne forstå henne.....

Nuvel, i dag har jeg gravd opp hele greia.  Begynte så fint med å luke, men det var en håpløs oppgave.  Steinene som var lagt som bedkant var overgrodd av gress og helt borte, plenen var på full fart inn i bedet og ugressrøttene var laaaange og seige.  Dessuten skulle jo de skogskjeggene bort uansett.  Det er hun-planter som frør seg og lager små baby-skogskjegger overalt.


Sånn så det ut da jeg avslutta i kveld.  Mellom bedet og plenen står det vortepapp, så slipper jeg kanskje at plenen vokser seg inn i bedet igjen.  Løkene som stod i bedet er plantet i grupper.  En han-skogskjegg fra RandiM. ble delt i flere små og plantet.  I tillegg har jeg satt ned biter av en lav ridderspore som jeg håper skal spre seg og bli bunndekkende etterhvert.  Den spredde seg i alle fall grundig der den stod før :)  Foran, mellom løk-gruppene, har jeg plantet frøplanter av augustprimula.  De dufter så herlig, så de vil jeg gjerne ha mange av :)

Venstresiden er fremdeles ledig.  Hva som skal få lov å vokse der, vet jeg ikke enda.

Lørdagen ble brukt til å rive opp steinen i hellestien.  Verandaen er revet, og nå skal det graves ut til bod, og bygges ny veranda oppå den.  I morgen starter gravinga, og de steinene jeg ikke har tatt vare på, blir borte da....

Bildet er kopiert fra albumet på -gal.  Ikke verdens beste kvalitet men...... Til høyre, bak duppen, kan man se den riddersporen som nå har blitt berga til bedet jeg rydda i dag  :)

4 kommentarer:

Trine sa...

Se det var ryddig og pent ja :-) Godt når man får ånden over seg og kommer i gang med slike "skammelige" hjørner av hagen ;-)

smgj sa...

Det ble flott - og enda finere når det vokser seg til. Synd med gangstien da... Men bod blir sikkert bra det også.

Mariann sa...

Ja, ugresset vokser på tross av kald vinter og elendig sommer. Minner meg på at jeg har noen bed som hadde trengt litt luking, så hvorfor sitter jeg fremdeles inne?

Det nyrenoverte bedet ditt ble flott, lurt med noen kanter som kan stoppe gresset fra å vokse inn i bedet.

Marit sa...

Det ble kjempefint når du fikkr ensket opp, ja! Synd med den fine steinstien, men du kan sikkert lage den på nytt et annet sted :)