mandag 15. august 2011

Hyttetur

De siste dagene av ferien ble tilbragt her:på ei hytte eid av Torsken jeger- og fiskeforening.  Siden min kjære er medlem i laget har han anledning til å låne hytta.  Her er sengeplass til ti stykker, kjøleskap, stekeovn og gassbluss.  Solpanel sørger for strøm til belysning.  Flott hytte.  Og en beliggenhet som bare kan beskrives med ett ord: Idyllisk :)

Utsikten fra hytta:  Mot høyre en nydelig foss, såvidt synlig i skyggen på dette bildet.  Mot høyre skogkledd fjellside. Rett over vannet var det myrlent (og sikkert masse multer). Det fulgte båt med hytta, på bildet over ligger den fortøyd utenfor båthuset, og masse fisk i vannet.  Jeg lot meg imponere av omgivelsene, og gikk tur til fossen. 
Det lot seg ikke gjøre å ta ett bilde som yter fossen rettferdighet......
Her står jeg på toppen, overfor fossen. Hytta ses som en liten flekk ved vannet. Bak skimtes havet. For å komme til hytta, måtte vi med båt. Fra fjæra og opp var en 10-minutters mars. Langt nok til å være usjenert, og kort nok til at ungene også greide å gå med bagasje.
Og så lar man seg sjarmere av den lokale floraen :)


...og av den lokale fullmånen :)


Etter en ferie som har vært temmelig hektis og slett ikke har kjentes mye ut som "ferie", var det riktig godt å komme bort fra sivilisasjonen og være for oss selv noen dager.  Jeg nytte hvert minutt, og fikk med noen få liter blåbær hjem på kjøpet.  Jeg drar gjerne til dette stedet en annen gang :)Til sist et bilde til Potentilla:  Disse vokste i mengder i fjæra.  Du kan se tangen rundt.  Jorda var finfin sand.  Jeg vurderte alvorlig å grave opp en plante å ta med til deg, men mangla noe å ha den i og noe å grave med......Men hvis jeg kommer over sånne seinere, vil du ha da?1 kommentar:

potentilla sa...

Du e ikje sann :))
Jada, hvis du en eller anna gang kommer over nåkka i fjæra ska du bare grave, hihi...
Så bra at dåkker hadde fin tur, æ va på hytta å klepte plen....