torsdag 7. juli 2016

Litt plantebilder kanskje?

Fornøyd med dagens innsats, fikk gjort ferdig den elendige rosehekken.  Spadd opp, plukka ugressrøtter, plantet tilbake og tilført poseku :)

Det blomstrer "over alt" nå:


Lewisia, kom i sin tid fra Potentillas saltvannshage.  Denne står i grusbedet.  Svært villig, tåler det meste og har fått mange barn etterhvert.Begge disse Oxalis'ene står i grusbedet.    Den ene heter Enneaphylla og den andre Ione Hecker.  Ettersom navnelappene er borte forlengst vet jeg ikke lengre hvem som er hvem av dem....


Lewisia nevadensis, også grusbedet.  Jeg tror denne kommer fra Magnar.  Hvis du ser godt etter kan du se massevis av små-barn under planten - det som ser ut som små gress-strå som stikker fram i forkant.  Da har jeg kanskje flere neste år?


Aquilegia akitensis 'Rosea'.  En lav akeleie som har vist seg å være frø-ekte.  Frø til den opprinnelige planten kom fra Gardens North.  Jeg liker disse sarte lyse fargene, og jeg liker de lave og litt kompakte akeleiene.  Morplanten forsvant i fjor vinter, men heldigvis hadde jeg sanket frø av den.  Dette er ett av barna, som blomstrer for første gang i år.  Står på nordsiden i veggbedet - skygge mesteparten av døgnet.


Kubjella er i gang med blomstring for andre gang denne sesongen.  Sånt kan jeg like :)


Den siste av høytids-liljene til å blomstre.  Denne står på øst-siden av huset.  Dufter herlig.  Lurer på om ikke denne kom fra Hajal en gang i tiden?


Corydalis pseudobarbisephala.  Denne står også på nordsiden, i samme bedet som akeleien overfor.  Jorda er ganske næringsrik så den blir ganske kraftig.  Mulig jeg burde flytte den til ett mer solrikt sted med litt magrere jord.  Nå blir den så høy og topptung at jeg må støtte den.  Og i år har jeg for første gang funnet små frøplanter fra den.  De fleste er gitt bort, men jeg har spart ett par til meg selv.

1 kommentar:

Elsa sa...

Så fine bilder. Særlig likte jeg bildene av Lewisia og Oxalis.