fredag 7. september 2018

Gerilja-hage-prosjektet på jobb

De som har fulgt meg en stund, har kanskje et vagt minne om hageprosjektet på jobben min.  Jeg har skrevet om det her og her.

Prosjektet ble startet i 2015, og det går sakte framover år for år.  Alle plantene som er satt her, er donert.  Noe fra det lokale hagelaget, noe fra ei hageveninne av meg, noe fra privatpersoner i nærområdet, men mest fra de ansatte.  Og absolutt alt som er gjort her, er gjort på de ansattes fritid - og litt i arbeidstiden hvis det har vært rolig og mulighet for det.

I år har vi fått penger fra arbeidsgiveren til innkjøp av gjødsel, jord og hageredskaper :D  Og vi har hatt dugnad og prøvd å få skikk på "hagen" vår.  Her er noen før- underveis- og pr.nå-bilder:

Før vi startet.  Den skråningen er både brattere, lengre og høyere enn den ser ut til å være!
Den spede begynnelse.  Ugress og vier-kjerr fjernet mellom de to plantefeltene.  To små felter plantet til med avleggere fra egen hage.  Fremdeles noe stusselig, men likevel en god start.  Syntes nå vi, da :) I 2017 hadde noen lagd hjerteform på de to feltene.  Det så straks bedre ut, og vi begynte å føle at det monnet litt.I år er det sånn.  Det har kommet til mange større og minder hjertebed.  Kantsteinene er tatt ut av jorda i skråningen - det er nok stein der, for å si det sånn.  Utfordringen nå er å holde det ryddig MELLOM bedene, så de ikke forsvinner i ugress.  Men det hjalp jammen på med de jordsekkene som Tranøy kommune innvilget oss penger til :)

Alt som er plantet her, har trivdes mye bedre enn vi på forhånd trodde.  Det er nok både mer fukt og mer næring i sandjorda enn vi var klar over.  Mange av plantene har vist seg å bli både finere og frodigere her enn de er i hagen min hjemme.  

Nå ønsker vi å takke dem som har bidratt med planter til prosjektet vårt.  Vi er svært takknemlige.  Og om noen skulle ha lyst å donere noe mer, så skal vi ganske problemfritt finne plass til det her :)  1 kommentar:

Villrose sa...

Tøft med geriljahaging! Syns jo veldig godt med de hjerteformede feltene.