søndag 7. juni 2020

Ryddetid

Våren er alltid travel.  Etterhvert som snøen tiner, skal det ryddes i bed, lauvet fra i fjor skal bort fra plenen, og alt det merkelige som fins under snøen skal ryddes og kastes.  Da snakker vi søppel.  Og arbeidet akkompagneres som alle år tidligere med undring over hvor alt kommer fra og hvem som har kastet det der.

Rydding betyr også at plantespadene som jeg var skråsikker på at jeg hadde lagt et bestemt sted på vinterlagring tiner fram.  På de stedene jeg sist brukte dem......

Og så de (nesten) årlige frustrasjonene over vånden og dens herjinger.

Det dukker også opp små gleder ettersom snøen forsvinner.  De fylte veisene er alltid like velkomne og et hjertelig gjensyn.  De er blant de første som blomstrer hvert år.



En annen hyggelig ting med vår og vår-rydding er før- og etter.  Etterhvert som man får ryddet bed, gjødslet og lagt på kompost eller jord eller hvasomhelst ser det betraktelig penere og ryddigere ut.  Selv om man vet det er høyst midlertidig og at ugresset er på plass igjen før du får snudd deg, er det godt å hvile øynene på et ny-ryddet bed.






Ingen kommentarer: