mandag 24. august 2020

Vekk fra hverdagen

Vi pleier å leie ei hytte ved Lille Bonkevann på Sør-Senja ei helg hvert år.  Den ligger utenfor allfarvei - skal du gå dit er det en times tur fra nærmeste vei.  Vi går med båt til Bonkan, ei bukt ikke langt fra hytta.  Da er det bare en ti minutters tur over en liten høyde, så er vi framme.
Hytta har ikke innlagt vann, får strøm fra solcellepaneler, og det er ikke TV eller telefondekning.  Der er utedo og båt man kan ro på vannet med hvis man vil fiske.  Det er bare ei hytte ved vannet, så når vi er der, da er vi helt for oss selv.

I dag kom vi heim fra årets Bonkan-tur.  For første gang dro mannfolket og jeg dit alene, uten unger eller venner med.  Vi har kost oss i hverandres selskap og latt skuldre og puls senke seg til laveste nivå.  Det har vært vin til lunsj, mat og søvn styrt av øyeblikkets behov, og batteri-lading for alle penga.

Yngstedatter og hennes kjærest kom en tur og var en kveld, natt og dag sammen med oss, ellers har vi vært helt for oss selv.  Vi to og bikkja.

I vannet går det laks og ørret.  Vi har også fått ål der.  I områdene rundt vannet kan vi plukke multer, bringebær og blåbær.  På denne turen fikk vi med oss hjem litt av alt.  Mannfolket fikk en tre-kilos laks.  Noe av den åt vi til middag på hytta, resten ble med hjem til fryseren.

Jeg  er ingen fisker, så mens han rodde på vannet, så plukket jeg bær.  Det ble både blåbær og villbringebær.  Til og med litt multer fikk vi med oss hjem, selv om mesteparten av de multene vi fant var gått ut på dato og var blitt helt hvite.


 Her er utsikten fra verandaen på Fridtjofbu, som hytta heter.  Kan man finne et mer idyllisk sted å hvile og stresse ned?

Jeg håper vi får anledning til å fortsette å dra hit minst en gang i året i mange år framover enda.

Ingen kommentarer: