søndag 10. desember 2023

Prosjekt drivhus - byggverket reises

 Jeg vil ikke ha bar jord i drivhuset.  Jeg vil heller ikke ha et gulv som er vanskelig å holde rent.  Valget falt på betong-gulv, med ferdigbetong levert av et firma i nærområdet.  Gulvet ble etter herding slipt til steinlaget, og jeg syns det ble veldig pent.  Så ble det impregnert med et stoff som heter Robust.  Gulvet ble vannavvisende, og impregneringen er usynlig.  Men vi måtte smøre nesten dobbelt så mye som bruksanvisningen sa før det ble vanntett overflate.

Det er laget sluk i hjørnet, der det er planlagt vask, arbeidsbenk, og vann.


Å skru sammen rammeverket viste seg  å være litt av en jobb.  Til andre som pønsker på å bygge drivhus;  

FØLG MONTERINGSANVISNINGEN SLAVISK!!!!  Og les HELE monteringsanvisningen før du starter........

Først måtte alle delene skrus sammen; vegger, dører, takluker.  Så var det tid for å sette delene sammen til et HUS.  Til den jobben må man være minst to - vi fikk hjelp fra nabogutten så vi var tre.  Det var gull!Veggene oppe og skrudd sammen!  En av de mer krevende delene av dette var å få skrudd det fast i fundamentet - de krokene som fulgte med for å gjøre den jobben var ikke alltid like lette å få på plass.

Så kunne takbjelken legges på, etterfulgt av taksperrene.  Så var det montering av luftelukene, og til slutt dørene i front.  Helt til slutt kunne vi sette inn glassene.  Siden vi bor langt nord og har kalde, lange vintre og mye vær, har vi valgt de tykkeste kanalplatene som er å få.  De slipper inn lys, og isolerer bedre enn glass gjør.  Ikke like pent som glass, men mer funksjonelt.Så var slottet klar til innflytting.  Så langt kom vi i år.  Det manglet noen monteringslister til glassene i bakveggen, så de er midlertidig festet.  Det blir ettersendt fra Grønt fokus, men blir nok ikke gjort noe mer med før sommeren 2024.  Vann er ikke lagt inn enda, og avløpet ikke klart.  Men huset står der, og det skal brukes i vinter selv om noe mangler enda.

Plan videre:  Bygge treplatting rundt drivhuset.  Lage avløpet ferdig.  Få inn vann - fruen vil ha helårsvann for å slippe å bære vann vinterstid.  Ingen kommentarer: