fredag 13. september 2024

Oppgradert hellesti

På sørsiden av huset har vi en hellesti som går langs husveggen fra front til trappen til verandaen.  Der svinger den og går ut fra huset til plattingen hvor vi har hagemøbler og paviljong.

Etter mange år er stien nesten grodd ned av gress, og alle de runde steinene som er lagt i grus utenfor hellene var mer eller mindre forsvunnet under gress, mose og ugress.  Det var på høy tid å gjøre noe.

Jeg er ikke spesielt glad i å gjøre oppatt-arbeid.  Denne stien har jeg tatt opp steinene av og lagt på nytt før fordi den var overgrodd.  Nå ville jeg ha noe mer permanent.  Vi ble enige om å legge steinen i betong denne gangen.  

Steinen ble tatt opp og rengjort.  Ugresset ble spadd bort sammen med den grusen stien var lagt i.  Så ble det spadd jevnt og gjort klart for betong-arbeid.



Klart for støyping


Ferdig støpt, og lagt elvestein der det tidligere var et ugressbefengt bed til venstre.  Til høyre, langs husveggen, ble det lagt grus som dekke.

Slik ble det sett fra verandatrappa.  Så langt kom vi det året før høsten tok oss.  Mot høyre skal det gå sti til paviljongen: 


Så var det tid for resten av stien.  Det ble gjort i sommer:


Plukket opp stein, spylte den, spadde bort torv og jord


Duk i bunn, her er det ganske fuktig på vårparten og telen jobber mye.  Derfor ble det lagt armeringsnett under denne delen av stien.


Slik ble den siste delen av stien, sett fra paviljongen.
Ganske fornøyd.





Ingen kommentarer: