onsdag 11. september 2024

Vinterisolerer slottet

 

Høsten har kommet.  Mange av tomatplantene er ferdige og er kastet ut av drivhuset.  Noen få står igjen enda, men blir tatt bort i løpet av uka som kommer.  Paprikaplantene blir trolig flyttet inn så alle de grønne kan få farge før de høstes.  Chiliplantene er snart ferdige for sesongen.

Drivhuset klargjøres for vinteren.  Vegger og tak er vasket med svakt klorvann.  De automatiske lukeåpnerne er demontert.  Vi har funnet noen steder det lekker vann inn når det regner, og har fått tettet de stedene.

Vi mangler en god kjeller til lagring av potet og gulrøtter.  I år har vi blitt enige om å teste ut lagring i drivhuset.  Gulrøttene skal legges i kasser med mose.  Potetene får ligge uten dekke annet enn et eller annet over som hindrer lystilgang.  Vi vil ikke ha grønne poteter.

Halve drivhuset er isolert med bobleplast.  Inni der kommer vi til å ha frostvakt - jeg tenker å prøve med termostaten på 5-6 grader.  Frostfritt men kjølig.  Det blir vel bra?

Kanskje georgineknollene også får plass inni teltet.   Jeg har enda tilgode å lykkes med overvintring av slike knoller.  Riktignok har det vært gjort bare et par forsøk til nå.  Kanskje denne vinteren blir det året jeg lykkes?

Ingen kommentarer: