onsdag 2. oktober 2024

Prosjekt drivhus - fått drivhusvann

 

Den overordnede drivhusplanen denne sommeren var å få lagt inn vann.  Når vannrørene var lagt fra huset til drivhuset og gravd ned var planen å få bygget platting og ordnet utenfor og rundt drivhuset.    Rørleggeren var ventet tidlig på sommeren og vi regnet med at vi hadde god tid.

De som har ventet på handverkere vet at de kommer når det passer dem.  Ting tar tid......

Etterhvert sendte jeg melding og spurte når vi kunne vente å få lagt inn vann.  Da hadde rørleggeren tatt ferie.

Lang historie kort - sommeren var mer eller mindre over før rørleggeren kom.  Og da vannet endelig flommet gjennom kranen i slottet var høstesesongen i gang både i kjøkkenhagen og ute i naturen.  Ingen tid til snekring m.a.o.  Tiden ble brukt til soppsanking, bærplukking og innhøsting fra kjøkkenhagen.  Og konservering av alt vi høstet.

Så reiste jeg til Svalbard for seks uker, og jaktsesongen er i gang for mannfolket.

Nå er den overordnede drivhusplanen for NESTE ÅR å få bygget den plattingen rundt drivhuset.  I mellomtiden får vi være fornøyd med den grushaugen det står oppå.

Men innlagt vann altså!!!!  Fantastisk!  Med elektrisk oppvarming av vannrørene slik at jeg kan tine dem og få vann ut der også midt på vinteren.  Eller utover våren før telen går.  Altså er det forhåpentligvis slutt på å bære kanner med vann fra vaskekjelleren til drivhuset heretter.

Herlig!!!

Ingen kommentarer: