lørdag 11. oktober 2025

Test - tørke og male blåbær

 

Jeg har tørket blåbær i dehydratoren.  Tanken var å kunne strø på yoghurt, blande i kjøleskapgrøt eller som smakstilsetning i desserter og is.  Ettersom jeg aldri har gjort det før, og  var usikker på resultatet, ble det gjort en test med bare en god halvliter bær. Jeg vet at det er ganske "vanlig" å tørke bær.  Men JEG har aldri prøvd det før.....

Bærene ble lagt på et brett og tørket på 40℃ til de var noen små korn på et par millimeter i diameter.  Deretter malt til pulver med stavmikseren.

Nå har jeg testet det sammen med musli og yoghurt.  

Blåbærsmaken var intakt, nesten i alle fall.  Og det er betraktelig enklere å strø ei spiseskje eller to av dette pulveret enn å gå i fryseren og finne frosne bær som så skal tines før de kan spises.  

Dette kommer til å bli gjentatt neste år, og da med større mengde bær.  Det kan ikke erstatte de rørte frosne bærene som syltetøy, men er verdifullt når man skal ha litt ekstra smak på frokostgrøten, for eksempel.

Ingen kommentarer: